Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Elhunyt Tibola Gyöngyi

november 4,2014

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy október 24-én elhunyt TIBOLA GYÖNGYI táncművész, 1972-től 1983-ig a Honvéd Művészegyüttes táncos szólistája, majd 1983-tól Győri Balett tagja, magántáncosa.

Tibola Gyöngyi 1956-ban született a Zala megyei Vasboldogasszonyban. Az Állami Balett Intézet befejezését követően 1972-ben szerződött a Honvéd Művészegyütteshez, ahol táncos szólistaként több felejthetetlen előadás fűződik a nevéhez. (Farsang, Cigánytánc)

Búcsúztatása november 5-én, szerdán 12 órakor lesz a zalaegerszegi Göcseji úti temetőben.

http://www.folkarchivum.hu/htsz/media.php?id=F0098&bel=1

http://gyoribalett.hu/cikk/elhunyt-tibola-gyongyi-tancmuvesz.html

tibola