Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Elhunyt Tibola Gyöngyi

november 4,2014

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy október 24-én elhunyt TIBOLA GYÖNGYI táncművész, 1972-től 1983-ig a Honvéd Művészegyüttes táncos szólistája, majd 1983-tól Győri Balett tagja, magántáncosa.

Tibola Gyöngyi 1956-ban született a Zala megyei Vasboldogasszonyban. Az Állami Balett Intézet befejezését követően 1972-ben szerződött a Honvéd Művészegyütteshez, ahol táncos szólistaként több felejthetetlen előadás fűződik a nevéhez. (Farsang, Cigánytánc)

Búcsúztatása november 5-én, szerdán 12 órakor lesz a zalaegerszegi Göcseji úti temetőben.

http://www.folkarchivum.hu/htsz/media.php?id=F0098&bel=1

http://gyoribalett.hu/cikk/elhunyt-tibola-gyongyi-tancmuvesz.html

tibola