Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

CARMEN bemutató a Honvéd Férfikarral

november 4,2014

Az Operaház leggyakrabban színre vitt operája rendkívüli rendezőt igényel. Elengedhetetlen a francia kultúra és nyelv beható ismerete, a klasszikus zene iránti elkötelezettség, a tűpontos színészvezetés és szerepépítés, a hiteles prózamondás, hisz ezúttal az ősváltozat struktúrája kerül színre. Oberfrank Pál rendezése a Margitszigeten mutatkozott be nyáron a Honvéd Férfikar közreműködésével. Az október 31-i premiert követően még kilenc alkalommal, két szereposztásban várja közönségét a produkció az Erkel Színházban, mely Székely László díszlettervezőnek köszönhetően egy tükrös falakkal körülvett térben játszódik. Pilinyi Márta jelmeztervező mai ruháiban Gál Erika, Schöck Atala, Kálmándi Mihály, Létay Kiss Gabriella, Pasztircsák Polina, Nyári Zoltán és Kiss B. Attila láthatók. Vezényel: Dénes István és Kovács János.

http://www.opera.hu/hu/erkelcarmen1/CARMEN/201410311900/info