Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

CARMEN bemutató a Honvéd Férfikarral

november 4,2014

Az Operaház leggyakrabban színre vitt operája rendkívüli rendezőt igényel. Elengedhetetlen a francia kultúra és nyelv beható ismerete, a klasszikus zene iránti elkötelezettség, a tűpontos színészvezetés és szerepépítés, a hiteles prózamondás, hisz ezúttal az ősváltozat struktúrája kerül színre. Oberfrank Pál rendezése a Margitszigeten mutatkozott be nyáron a Honvéd Férfikar közreműködésével. Az október 31-i premiert követően még kilenc alkalommal, két szereposztásban várja közönségét a produkció az Erkel Színházban, mely Székely László díszlettervezőnek köszönhetően egy tükrös falakkal körülvett térben játszódik. Pilinyi Márta jelmeztervező mai ruháiban Gál Erika, Schöck Atala, Kálmándi Mihály, Létay Kiss Gabriella, Pasztircsák Polina, Nyári Zoltán és Kiss B. Attila láthatók. Vezényel: Dénes István és Kovács János.

http://www.opera.hu/hu/erkelcarmen1/CARMEN/201410311900/info