Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Ódon várfalak között

november 27,2011

A budapesti Művészetek Palotájában hosszú ideje óriási sikerrel játszott ” A Tenkes kapitánya” c. táncjáték idén nyáron rendkívül impozáns helyszíneken debütál hazánk tobb nevezetes várszínházában.


Első alkalommal mutatkozik be szabadtéren a legedás televízió sorozat színpadi adaptációja. Az Örsi Ferenc forgatókönyve nyomán átdolgozott táncjáték három alkalommal lesz látható a nyári fesztiválidőszakban.

Július 23-án az Egri Vár, augusztus 10-én pedg a Diósgyőri Vár ad otthont az előadásnak. A “turné” záró előadásaként pedig a történet eredeti környezetében, a Tenkes hegy lába alatt fekvő Siklósi Várban tekitheti meg a szórakozni vágyó közönség Zsuráfszky Zoltán rendező-koreográfus méltán nagy sikert aratott produkcióját a Honvéd Táncszínház és zenekara, valamint a Honvéd Férfikar énekes szólistáinak előadásában.