Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Ódon várfalak között

november 27,2011

A budapesti Művészetek Palotájában hosszú ideje óriási sikerrel játszott ” A Tenkes kapitánya” c. táncjáték idén nyáron rendkívül impozáns helyszíneken debütál hazánk tobb nevezetes várszínházában.


Első alkalommal mutatkozik be szabadtéren a legedás televízió sorozat színpadi adaptációja. Az Örsi Ferenc forgatókönyve nyomán átdolgozott táncjáték három alkalommal lesz látható a nyári fesztiválidőszakban.

Július 23-án az Egri Vár, augusztus 10-én pedg a Diósgyőri Vár ad otthont az előadásnak. A „turné” záró előadásaként pedig a történet eredeti környezetében, a Tenkes hegy lába alatt fekvő Siklósi Várban tekitheti meg a szórakozni vágyó közönség Zsuráfszky Zoltán rendező-koreográfus méltán nagy sikert aratott produkcióját a Honvéd Táncszínház és zenekara, valamint a Honvéd Férfikar énekes szólistáinak előadásában.