Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

A Honvéd Férfikar a Tavaszi Fesztiválon

november 27,2011

Március 28-án a budapesti Belvárosi Szent Mihály Templomban Liszt Ferenc egyházi művei hangoznak el a Honvéd Férfikar előadásában a Budapesti Tavaszi Fesztivál programsorozatában.


A hatalmas liszti életmű három nagy pillére a zongoramuzsika, a szimfonikus költemények és az egyházi zene. Utóbbi talán a legkevésbé ismert és a legtöbb felfedezni való kincset tartogatja. A Honvéd Férfikar hangversenyén nemcsak egy különleges személyiség vallásos gondolataiba, hanem egy nagy újító zenei világába is betekinthetünk.

Az előadás 20.00 órakor kezdődik.

Vezényel: Rózsa Ferenc