Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

A Honvéd Férfikar a Tavaszi Fesztiválon

november 27,2011

Március 28-án a budapesti Belvárosi Szent Mihály Templomban Liszt Ferenc egyházi művei hangoznak el a Honvéd Férfikar előadásában a Budapesti Tavaszi Fesztivál programsorozatában.


A hatalmas liszti életmű három nagy pillére a zongoramuzsika, a szimfonikus költemények és az egyházi zene. Utóbbi talán a legkevésbé ismert és a legtöbb felfedezni való kincset tartogatja. A Honvéd Férfikar hangversenyén nemcsak egy különleges személyiség vallásos gondolataiba, hanem egy nagy újító zenei világába is betekinthetünk.

Az előadás 20.00 órakor kezdődik.

Vezényel: Rózsa Ferenc