Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

JÓNAK LENNI JÓ! Jótékonysági kampány

december 12,2014

JÓNAK LENNI JÓ! Jótékonysági kampány a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködésével! Az idén is elindította jótékonysági kampányát az MTVA. December 14-én, vasárnap a közmédia minden csatornáján reggeltől estig riportok, stúdióbeszélgetések és különböző összeállítások ismertetik meg a közönséggel a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet és az önkéntesek munkáját, a segélyszervezet átmeneti otthonait. Megszólalnak segítségre szoruló emberek, valamint azok a művészek és sportolók, akik felajánlottak a kampányban egy-egy tárgyat eladásra. A műsorban ZSURÁFSZKY ZOLTÁN művészeti vezető is közreműködik, és részletek láthatók majd „A Tenkes kapitánya” című produkcióból.

A televíziós produkció mellett együttesünk „igazi” kuruc „túlélő-felszerelést” is felajánlott, amelynek értéke 50.000 Ft!

A felajánlott tárgyakat a http://www.mediaklikk.hu/musor/jonaklennijo/ az oldalon lehet megtekinteni és a képek alatt található összegért megvásárolni.

A teljes műsor alatt folyamatosan fogadják az adományokat, valamint egy jótékonysági árveréssel is támogatják a rászorulókat.

Adományvonal: 1353 (hívásonként 250 forinttal lehet segíteni a rászorulókon)
Adomány számlaszám:  OTP BANK 11705008 – 20464565

Tenkes_foto korniss_300dpi

Buckenbacker kapitány-Valach Gábor

Tenkes (7)_DG

Tenkes – Zámbó István

Tenkes_01-e1418131751778-1024x813  levente_tenkes_3

tenkes_levente_kicsi_72-13_Ap

Buga Jakab – Appelshoffer János