Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

A BŰVÖS VADÁSZ A HONVÉD FÉRFIKARRAL

december 19,2014

Az év vége ismét egy izgalmas operai feladatot hozott a HONVÉD FÉRFIKAR számára. December 14-én, Zsótér Sándor rendezésében az Erkel Színházban mutatták be a Carl Maria von Weber romantikus operáját, „A BŰVÖS VADÁSZ”-t. A német nyelven és magyar felirattal készült előadást Halász Péter főzeneigazgató dirigálja, a két szereposztás főbb szerepeit pedig Gábor Géza és Rácz István, Szabóki Tünde és Fodor Beatrix, Wierdl Eszter és Rácz Rita, Cser Krisztián és Palerdi András, valamint Kovácsházi István és Nyári Zoltán éneklik. Díszlettervező: Ambrus Mária; jelmeztervező: Benedek Mari; karigazgató: Strausz Kálmán; koreográfus és Samiel, a fekete vadász szerepében Ladányi Andreát láthatjuk. A bemutatót követően a további előadások decemberben: 16., 18., 21., 26., 28.

http://www.opera.hu/musor/megtekint/a-buvos-vadasz/09b15ea10bc04deaa1f1b732183a5f29/

http://fidelio.hu/zenes_szinhaz/magazin/a_gomb_es_a_vadasz

bv1   bv2bv3bv4