Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

A BŰVÖS VADÁSZ A HONVÉD FÉRFIKARRAL

december 19,2014

Az év vége ismét egy izgalmas operai feladatot hozott a HONVÉD FÉRFIKAR számára. December 14-én, Zsótér Sándor rendezésében az Erkel Színházban mutatták be a Carl Maria von Weber romantikus operáját, „A BŰVÖS VADÁSZ”-t. A német nyelven és magyar felirattal készült előadást Halász Péter főzeneigazgató dirigálja, a két szereposztás főbb szerepeit pedig Gábor Géza és Rácz István, Szabóki Tünde és Fodor Beatrix, Wierdl Eszter és Rácz Rita, Cser Krisztián és Palerdi András, valamint Kovácsházi István és Nyári Zoltán éneklik. Díszlettervező: Ambrus Mária; jelmeztervező: Benedek Mari; karigazgató: Strausz Kálmán; koreográfus és Samiel, a fekete vadász szerepében Ladányi Andreát láthatjuk. A bemutatót követően a további előadások decemberben: 16., 18., 21., 26., 28.

http://www.opera.hu/musor/megtekint/a-buvos-vadasz/09b15ea10bc04deaa1f1b732183a5f29/

http://fidelio.hu/zenes_szinhaz/magazin/a_gomb_es_a_vadasz

bv1   bv2bv3bv4