Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

TÁNCOSAINK A MAGYAR NEMZETI MÚZEUMBAN

december 19,2014

A „Sírnak a harangok…” című – az I. világháborúra emlékező – előadásunk részletével nyílt meg december 19-én, pénteken délelőtt a Nemzeti Örökség Intézetének szervezésében a „Nézőpontok” és „A front felett” című különleges kiállítás. A megnyitón Radnainé Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke, Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke mondott köszöntő beszédet. Weinstock Ernő fotográfus hagyatékából összeállított különleges kiállítás február 15-éig látogatható. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes „Sírnak a harangok…” című előadása pedig január 30-án a Várkert Bazárban látható majd!

http://www.hirado.hu/2014/12/19/fotokiallitasokkal-emlekezik-a-nagy-haborura-a-nemzeti-muzeum/#jp-carousel-1390532

3396-fotokiallitas_flyer

Radnainé Fogarasi Katalin, elnök

Radnainé Fogarasi Katalin, elnök

foto3 foto1

Csorba László, főigazgató

Csorba László, főigazgató