Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

TÁNCOSAINK A MAGYAR NEMZETI MÚZEUMBAN

december 19,2014

A „Sírnak a harangok…” című – az I. világháborúra emlékező – előadásunk részletével nyílt meg december 19-én, pénteken délelőtt a Nemzeti Örökség Intézetének szervezésében a „Nézőpontok” és „A front felett” című különleges kiállítás. A megnyitón Radnainé Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke, Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke mondott köszöntő beszédet. Weinstock Ernő fotográfus hagyatékából összeállított különleges kiállítás február 15-éig látogatható. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes „Sírnak a harangok…” című előadása pedig január 30-án a Várkert Bazárban látható majd!

http://www.hirado.hu/2014/12/19/fotokiallitasokkal-emlekezik-a-nagy-haborura-a-nemzeti-muzeum/#jp-carousel-1390532

3396-fotokiallitas_flyer

Radnainé Fogarasi Katalin, elnök

Radnainé Fogarasi Katalin, elnök

foto3 foto1

Csorba László, főigazgató

Csorba László, főigazgató