Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Ismét Bolvári-Takács Gábort nevezték ki a Honvéd Együttes ügyvezető igazgatójának

január 7,2015

Ismét Bolvári-Takács Gábort nevezték ki a Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának

A felkért nyolc tagú szakmai bizottság nyolc igen szavazat mellett, egyhangúlag támogatta Bolvári-Takács Gábor pályázatát. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a szakmai bizottság javaslatának figyelembe vételével a 2019. január 31. napjáig terjedő időtartamra ismét Dr. Bolvári-Takács Gábort nevezte ki a Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

Bolvári-Takács Gábor 2012. május 1-jétől vezeti ügyvezetőként a nagy múltú, Prima Primissima Díjas és Magyar Örökség Díjas Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft.-t, amely több társulatot foglal magába Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus művészeti vezetésével: a Honvéd Férfikart (karigazgató: Strausz Kálmán, Liszt-díjas karnagy), a Magyar Nemzeti Táncegyüttest (a hozzá kapcsolódó Hegedős együttessel, valamint a színész-énekes szólista tagozattal). A társulatok 2007 őszétől Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. néven működnek az Emberi Erőforrások Minisztériuma fengabor-7398nhatósága alatt, és továbbra is szerződésben rögzített műsorszolgáltatási kapcsolatban vannak a Honvédelmi Minisztériummal.

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/kulturaert-felelos-allamtitkarsag/hirek/ismet-dr-bolvari-takacs-gabort-neveztek-ki-a-honved-egyuttes-muveszeti-nonprofit-kft-ugyvezetojenek

 

gabor-7531

 

gabor-7512