Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Ismét Bolvári-Takács Gábort nevezték ki a Honvéd Együttes ügyvezető igazgatójának

január 7,2015

Ismét Bolvári-Takács Gábort nevezték ki a Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának

A felkért nyolc tagú szakmai bizottság nyolc igen szavazat mellett, egyhangúlag támogatta Bolvári-Takács Gábor pályázatát. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a szakmai bizottság javaslatának figyelembe vételével a 2019. január 31. napjáig terjedő időtartamra ismét Dr. Bolvári-Takács Gábort nevezte ki a Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

Bolvári-Takács Gábor 2012. május 1-jétől vezeti ügyvezetőként a nagy múltú, Prima Primissima Díjas és Magyar Örökség Díjas Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft.-t, amely több társulatot foglal magába Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus művészeti vezetésével: a Honvéd Férfikart (karigazgató: Strausz Kálmán, Liszt-díjas karnagy), a Magyar Nemzeti Táncegyüttest (a hozzá kapcsolódó Hegedős együttessel, valamint a színész-énekes szólista tagozattal). A társulatok 2007 őszétől Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. néven működnek az Emberi Erőforrások Minisztériuma fengabor-7398nhatósága alatt, és továbbra is szerződésben rögzített műsorszolgáltatási kapcsolatban vannak a Honvédelmi Minisztériummal.

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/kulturaert-felelos-allamtitkarsag/hirek/ismet-dr-bolvari-takacs-gabort-neveztek-ki-a-honved-egyuttes-muveszeti-nonprofit-kft-ugyvezetojenek

 

gabor-7531

 

gabor-7512