Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

WAGNER, ERKEL, VERDI, LISZT ÉS ÁLARCOSBÁL A HONVÉD FÉRFIKARRAL

január 12,2015

Az újesztendő is sok izgalmas feladatot tartogat a Honvéd Férfikar számára. Január elejétől elkezdődtek a próbák az operaházi előadásokra. Wagner: A bolygó hollandi című művében, immár hagyományosan, ismét a Honvéd Férfikar énekli majd a külső kart. Továbbra is műsoron marad a Férfikarunk közreműködésével Erkel Ferenc: Bánk Bán, és Verdi: Aida című operája is az Operaházban és az Erkel Színházban. Január 26-án, „Holokauszt 1944” címmel hajt fejet az Operaház, s közreműködőként a Honvéd Férfikar is az áldozatok emléke előtt. Schönberg: A varsói menekült című, ritkán hallható művét énekli majd a kórus a Magyar Állami Operaház színpadán.

Honvéd Férfikar következő bérlethangversenye 2015. február 3-án a Magyar Tudományos Akadémián „Álarcosbál’ címmel, a szokásostól eltérő időpontban, 18.30 órakor kezdődik, vezényel: Riederauer Richárd. Bérletsorozatunk harmadik hangversenyére pedig április 21-én 19 órától kerül sor „Operagála a Honvéd férfikarral”címmel.

A „150 éves a Vigadó”- programsorozat keretében február 17-én a Vigadóban ad önálló hangversenyt a Honvéd Férfikar: „Liszt, Európa vándora” címmel. A koncerten elhangzik többek között Liszt Ferenc egyik unikumnak számító műve: A négy elem (Les quatres Éléments) is, amelyet először a világon 1996-ban a Honvéd Férfikar mutatott be. A hangversenyt Strausz Kálmán Liszt-díjas karnagy, a Honvéd Férfikar karigazgatója vezényel.

A tavaszi évadban is folytatódnak a Nemzeti Színházban a Johanna a máglyán előadásai a Férfikar közreműködésével és Vidnyánszky Attila rendezésében.

aida

 

Strausz Kálmán

Strausz Kálmán

zak2

Riederauer Richárd

Riederauer Richárd

ffkar_banner_febr3