Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

A NAPSZÉDÍTŐTŐL A KÖRHINTÁIG – INTENZÍV MUNKÁVAL INDULT AZ ÉV

január 12,2015

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes számára január 1-jén a Budapesti Operettszínház rendhagyó Nemzeti Újévi Gálaműsorával indult az újesztendő, ahol tánckarunk Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető koreográfiájával, a Nemzeti Színház, Udvaros Dorottya, Bakos-Kiss Gábor és Rubold Ödön képviseletében, a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara, a Magyar Állami Operaház Sáfár Orsolya és Haja Zsolt fellépésével, valamint a Magyar Nemzeti Balett, Felméry Lili és Oláh Zoltán balettművészek előadásával. A nemzeti társintézmények művészei és produkciói mellett természetesen fellépett az est házigazdája a Budapesti Operettszínház társulata is! http://www.operett.hu/cikkek/nemzeti-ujevi-gala/1059

Január 13-án ismét látható lesz a Művészetek Palotájában a „Napszédítő/Páva-variációk” című, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében 2014-ben bemutatott látványos táncköltemény. Továbbra is műsoron marad a híres kuruc hős mesés története, a nagy sikerrel játszott „A Tenkes kapitánya”. Február 26-án pedig a Nemzeti Táncszínház szervezésében a MOM Kulturális Központban látható a téli ünnepkör szokásait: a regölést, a betlehemezést, a lucázást és a tél babonás szokásait bemutató Téli tánc című folklórkalendárium.

Január 30-án a Várkert Bazárban az I. világháborúra emlékezik egy régi legenda – az uszkai harangok története – nyomán a Magyar Nemzeti Táncegyüttes novemberben bemutatott különleges előadása, a „Sírnak a harangok…”.

Az előadások mellett az év első két hónapja intenzív próbával telik az együttes számára. A Nemzeti Színházzal közös produkcióban február 20-tól a „Körhinta” című előadás látható majd a Nemzeti Színházban. Sarkadi-Nádasy-Fárbi műve alapján a forgatókönyvíró-dramaturg: Vincze Zsuzsa (a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti főmunkatársa), társrendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán (művészeti vezető), rendező: Vidnyánszky Attila.

A Tenkes kapitánya

Tenkes kapitánya

 

MNTE_napszedito(1)Téli tánc

Január-februári műsorok

Január-februári műsorok

Sírnak a harangok...

Sírnak a harangok…