Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Filmszemlén a Honvéd Táncszínház

november 27,2011

A 42. Magyar Filmszemle versenyprogramjában kapott helyet Hules Endre filmje, A halálba táncoltatott leány. A film táncos jeleneteiben a Honvéd Táncszínház művészei láthatóak.

A „Halálba táncoltatott leány” balladája ihlette meg a magyar-kanadai-szlovén koprodukcióban készült játékfilm rendezőjét, Hules Endrét, aki felkérte Zsuráfszky Zoltánt, a Honvéd Táncszínház művészeti vezetőjét a film koreográfusának, táncrendezőjének.
A közös munka már 2008-ban elkezdődött, amikor Kiss Ferenc zenéjére Zsuráfszky Zoltán megalkotta a ballada színpadi adaptációját, amely eredetiségével, színes és izgalmas táncaival méltó alapot adott a most bemutatásra kerülő filmhez.

A film rövid története:

Steve, egy táncosból lett impresszárió húsz év után visszatér szülőföldjére, Magyarországra. A szocialista rendszer, amely száműzte, nincs többé. Volt káder apja nyugdíjba vonult, de öccse továbbra is ugyanazzal a társulattal, ugyanabban a lerobbant stúdióban dolgozik, ahol együtt kezdtek. Ráadásul időközben feleségül vette Steve volt szerelmét, Marit. A két testvér úgy dönt, hogy felújítják utolsó közös sikerüket, „A halálba táncoltatott leány” balladájából készült táncdarabot. A múlt árnyai azonban újra kísértenek, amikor Steve elhatározza, hogy elégtételt vesz régi sérelmeiért. Amint „A halálba táncoltatott leány” a végső leszámolás felé robog, a drámai jelenetek átmenet nélkül váltanak át táncba és zenébe.

A film főbb szerepeiben Melkvi Beát, László Zsoltot és Hules Endrét láthatjuk.

Vetítési időpontok:
2011. május 7. 20:00     Uránia, Díszterem

2011. május 8. 16:00     Corvin, Karády terem

2011. május 8. 18:15     Puskin, Metropolis terem

Jegyár: 500 Ft

FILMELŐZETES: http://www.themaidendancedtodeath.com/trailer-hu.html