Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Örökös Aranygyöngyös és Aranysarkantyús díjazottjaink

január 14,2015

A XXII. Országos Aranygyöngyös és Aranysarkantyús Szólótáncfesztiválon a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tánckari tagja, Sánta-Bíró Anna „Örökös Aranygyöngyös Táncos”, Appelshoffer János tánckarvezető pedig az „Örökös Aranysarkantyús Táncos” címet nyerte el.

Az ország néptáncosai kétévenként egy igazi hangulatos, hagyományőrző fesztivál keretében Békéscsabán gyűlnek össze, hogy a rangos rendezvény keretében bemutathassák és összemérhessék tudásukat. A verseny évtizedek óta fontos fórumot teremt a néptáncosoknak arra, hogy számot adhassanak eredeti néptánc ismeretükről, annak újra-alkotásáról, valamint magas színvonalú egyéni előadásmódjukról. A döntős megmérettetés január 9-11. között volt Békéscsabán, a Csaba Gyöngye Kulturális Központban.

tenkes_levente_kicsi_72-13_Ap

Appelshoffer a Tenkesben

 

Sánta-Bíró Anna produckiója

Sánta-Bíró Anna produkciója

 

Anna a Kalotaszegben

Anna a Kalotaszegben

Appelshoffer és Sánta-Bíró a Csárdásban

Appelshoffer és Sánta-Bíró a Csárdásban

Appelshoffer János a versenyen

Appelshoffer János a versenyen