Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Örökös Aranygyöngyös és Aranysarkantyús díjazottjaink

január 14,2015

A XXII. Országos Aranygyöngyös és Aranysarkantyús Szólótáncfesztiválon a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tánckari tagja, Sánta-Bíró Anna „Örökös Aranygyöngyös Táncos”, Appelshoffer János tánckarvezető pedig az „Örökös Aranysarkantyús Táncos” címet nyerte el.

Az ország néptáncosai kétévenként egy igazi hangulatos, hagyományőrző fesztivál keretében Békéscsabán gyűlnek össze, hogy a rangos rendezvény keretében bemutathassák és összemérhessék tudásukat. A verseny évtizedek óta fontos fórumot teremt a néptáncosoknak arra, hogy számot adhassanak eredeti néptánc ismeretükről, annak újra-alkotásáról, valamint magas színvonalú egyéni előadásmódjukról. A döntős megmérettetés január 9-11. között volt Békéscsabán, a Csaba Gyöngye Kulturális Központban.

tenkes_levente_kicsi_72-13_Ap

Appelshoffer a Tenkesben

 

Sánta-Bíró Anna produckiója

Sánta-Bíró Anna produkciója

 

Anna a Kalotaszegben

Anna a Kalotaszegben

Appelshoffer és Sánta-Bíró a Csárdásban

Appelshoffer és Sánta-Bíró a Csárdásban

Appelshoffer János a versenyen

Appelshoffer János a versenyen