Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

KÖRHINTA SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A NEMZETIBEN

január 16,2015

Nagyszabású bemutatóra készül a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Nemzeti Színházzal közös produkcióban. Jean Cocteau annak idején azt mondta: attól jó a film, mert „fölzeng benne a szerelem” – idézte Törőcsik Marit, a Fábri Zoltán rendezte alkotás főszereplőjét Vidnyánszky Attila, a Körhinta című előadás rendezője a produkció beharangozásaként megtartott január 16-i sajtótájékoztatón.

korhinta_sajto_eoszfoto_5186

Az előadás szövegkönyvét Sarkadi Imre novellája, valamint Fábri Zoltán és Nádasy László forgatókönyve alapján Vincze Zsuzsa, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti főmunkatársa írta, a produkciót Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus társrendezésében mutatják be Lakatos Róbert zenéjével, Mira János díszleteiben.

Főbb szerepekben Cserhalmi György, Szűcs Nelli, ifj. Vidnyánszky Attila, Kiss Andrea és Farkas Dénes látható majd. Közreműködik a Magyar Nemzeti Táncegyüttes.

 A Körhinta bemutatója február 20-án lesz a Nemzeti Színházban.

http://www.nemzetiszinhaz.hu/folzeng_a_szerelem___korhinta_a_nemzetiben

Zsuráfszky Zoltán, Vincze Zsuzsa

Zsuráfszky Zoltán, Vincze Zsuzsa

Cserhalmi György

Farkas Dénes, Cserhalmi György, Szűcs Nelli, Vidnyánszky Attila

 

Ifj. Vidnyánszky Attila és Kiss Andrea

Ifj. Vidnyánszky Attila és Kiss Andrea

Táncosaink a sajtótájékoztatón

Táncosaink a sajtótájékoztatón