Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Álarcosbál a Honvéd Férfikarral

január 30,2015

Farsangi koncerttel folytatódik február 3-án, kedden a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében a Honvéd Férfikar idei hangversenybérlet-sorozata.

ÁLARCOSBÁL –­ a Honvéd Férfikar farsangi koncertje

Zongorán közreműködik: Nagy László Adrián

Vezényel: Riederauer Richárd

Időpont: 2015. február 3., kedd, 18.30 óra

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Díszterme (Budapest, V., Széchenyi István tér 9.)

Jegyek 1500 Ft-os áron a helyszínen kaphatók.

Az előadás a Honvéd Férfikar 2014/2015. év hangverseny-bérlet sorozatának koncertje.

 

„Esők szaladnak piszkafa-lábon,
most tiszta az égbolt, most havazgat,
a hónapvégi maszkabálon
a tél beöltözik tavasznak.”​

(Varró Dániel: Maszat-hegyi naptár)ffkar_banner_febr3

A hangversenyen a férfikari irodalomból olyan művek hangzanak el, melyek a farsangi vidámságot, a bálok ​pompás hangulatát idézik.

A műsorban elhangzó kompozíciók: Saint-Saëns: Saltarelle; Rossini: A sevillai borbély (nyitány; férfikari átirat); Richard Genée: Insalata Italiana; Berlioz: Faust elkárhozása (Auerbach pince, Kocsma dal); Orff: Carmina Burana – In taberna.

A bérlet-sorozat következő hangversenye:

2015 április 21., kedd 19 óra – Operagála a Honvéd Férfikarral (vezényel: Strausz Kálmán)

Társszervező: Akadémiai Klub Egyesület