Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Felhívás! Táncolj velünk!

február 6,2015

A Nemzeti Színház február 20-án mutatja be a Körhinta című produkciót Vidnyánszky Attila rendezésében, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) közreműködésével, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus társrendezésében.

Az előadás közreműködői február 14-én, a szerelmesek napján a produkcióhoz készülő koreográfiákból a sajtó számára bemutatnak néhány percet, melyhez további profi és amatőr táncosok jelentkezését várják.

Ízelítő a koreográfiából: https://www.youtube.com/watch?v=zxPDb3R4DBs&feature=youtu.be

Örömmel vesszük minden táncospár részvételét az eseményen, melyet a Nemzeti Színház hajóorrában rendeznek meg, február 14-én, szombaton, 14.30-tól.

Zene, tánc, koreográfia, meleg tea várja majd azokat, akik részt vesznek az eseményen, gyertek velünk egy örömtáncra!

Jelentkezni a korzenszky.tamas@manysi.hu, illetve a pr@nemzetiszinhaz.hu  email címen lehet.

 Eöri Szabó Zsolt fotói a Körhinta próbáiról:

A képeken: A Magyar Nemzeti Táncegyüttes tánckara, Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető – a Körhinta társrendezője, Vincze Zsuzsa – a MNTE művészeti főmunkatársa, a Körhinta forgatókönyv írója-dramaturgja, Vidnyánszky Attila – a Körhinta rendezője, a Nemzeti Színház igazgatója.

Korhinta_eoszfoto-3487  Korhinta_eoszfoto-3439Korhinta_eoszfoto-3513