Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Felhívás! Táncolj velünk!

február 6,2015

A Nemzeti Színház február 20-án mutatja be a Körhinta című produkciót Vidnyánszky Attila rendezésében, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) közreműködésével, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus társrendezésében.

Az előadás közreműködői február 14-én, a szerelmesek napján a produkcióhoz készülő koreográfiákból a sajtó számára bemutatnak néhány percet, melyhez további profi és amatőr táncosok jelentkezését várják.

Ízelítő a koreográfiából: https://www.youtube.com/watch?v=zxPDb3R4DBs&feature=youtu.be

Örömmel vesszük minden táncospár részvételét az eseményen, melyet a Nemzeti Színház hajóorrában rendeznek meg, február 14-én, szombaton, 14.30-tól.

Zene, tánc, koreográfia, meleg tea várja majd azokat, akik részt vesznek az eseményen, gyertek velünk egy örömtáncra!

Jelentkezni a korzenszky.tamas@manysi.hu, illetve a pr@nemzetiszinhaz.hu  email címen lehet.

 Eöri Szabó Zsolt fotói a Körhinta próbáiról:

A képeken: A Magyar Nemzeti Táncegyüttes tánckara, Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető – a Körhinta társrendezője, Vincze Zsuzsa – a MNTE művészeti főmunkatársa, a Körhinta forgatókönyv írója-dramaturgja, Vidnyánszky Attila – a Körhinta rendezője, a Nemzeti Színház igazgatója.

Korhinta_eoszfoto-3487  Korhinta_eoszfoto-3439Korhinta_eoszfoto-3513