Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Össztánc a Nemzeti Színház előtt

február 16,2015

Közeledik a Körhinta bemutatója! (február 20., Nemzeti Színház)
Február 14-én délután a verőfényes napsütésben a Nemzeti előtti hajóorrban szervezett sajtóeseményen, közel 100 táncos és sok-sok táncolni vágyó érdeklődő részvételével mutattuk be az előadás egyes táncait. Köszönjük mindenkinek, aki eljött!
Zsuráfszky Zoltán vezette és tanította a táncot, a produkció színészei – Szűcs Nelli, Farkas Dénes, Kiss Andrea és ifj. Vidnyánszky Attila – teát osztottak, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai pedig együtt ropták a közönséggel!

(Fotók: Eöri Szabó Zsolt – Nemzeti Színház)

khflash1

Körhinta össztánc a Nemzeti előtt

khflash2

Közel 100 táncos ropta.

khflash4

Zsuráfszky Zoltán és Vincze Zsuzsa táncoltatta a közönséget.

zsura_vidnyifj

if. Vidnyánszky Attila és Zsuráfszky Zoltán

khflash7

Kiss Nelli teát kínál.

khflasz_zenekar

Zenekarunk Papp István Gázsa vezetésével.

khflash6