Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Össztánc a Nemzeti Színház előtt

február 16,2015

Közeledik a Körhinta bemutatója! (február 20., Nemzeti Színház)
Február 14-én délután a verőfényes napsütésben a Nemzeti előtti hajóorrban szervezett sajtóeseményen, közel 100 táncos és sok-sok táncolni vágyó érdeklődő részvételével mutattuk be az előadás egyes táncait. Köszönjük mindenkinek, aki eljött!
Zsuráfszky Zoltán vezette és tanította a táncot, a produkció színészei – Szűcs Nelli, Farkas Dénes, Kiss Andrea és ifj. Vidnyánszky Attila – teát osztottak, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai pedig együtt ropták a közönséggel!

(Fotók: Eöri Szabó Zsolt – Nemzeti Színház)

khflash1

Körhinta össztánc a Nemzeti előtt

khflash2

Közel 100 táncos ropta.

khflash4

Zsuráfszky Zoltán és Vincze Zsuzsa táncoltatta a közönséget.

zsura_vidnyifj

if. Vidnyánszky Attila és Zsuráfszky Zoltán

khflash7

Kiss Nelli teát kínál.

khflasz_zenekar

Zenekarunk Papp István Gázsa vezetésével.

khflash6