Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Bánk bán az Operaházban

február 24,2015

Február 26-án a Honvéd Férfikar közreműködésével mutatja be a Magyar Állami Operaház Erkel klasszikus művét, a Bánk bánt. A Bánk bán a magyar dráma- és operairodalom legfontosabb darabja. Történet a magyar nép elnyomásáról, szenvedéséről, melyet Katona József kínzó őszinteséggel, Erkel Ferenc pedig szívig, csontig hatoló zenével mesél el.

Az előadást Medveczky Ádám vezényli. A darab rendezője, Káel Csaba a világhírű alkotó- és szereplőgárdával (Marton Éva, Rost Andrea, Kiss B. Attila, Sólyom Nagy Sándor, Gulyás Dénes) elkészült Bánk Bán című operafilmet alkalmazta színpadra.

Az új produkció főbb szerepeiben Berczely Istvánt (II. Endre), Lukács Gyöngyit (Gertrúd), Nyári Zoltánt (Ottó), Kiss B. Attilát (Bánk bán), Kertesi Ingridet (Melinda) és Alexandru Agache-t (Tiborc) láthatjuk.

Bővebb információ: http://www.opera.hu/musor/megtekint/bank-ban/7fe7a40965bf47b3aadb361a8d6761da/

banban2  banban3    bankban1