Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

A Honvéd Férfikar Wagner Lohengrinjét énekelte

november 27,2011

A Honvéd Férfikar júniusban háromszor szerepelt Richard Wagner Lohengrin című művében a Művészetek Palotájában.

Az első alkalommal 2006-ban megrendezett Budapesti Wagner-napok minden évben újprodukcióval gazdagította repertoárját, egyben honosította meg a közönség körében rendkívül kedvezően fogadott operaelőadásokat az elsőrangú akusztikával rendelkező Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A nibelung gyűrűje-, a Parsifal-, a Trisztán és Izolda-produkció után, 2011-ben a Lohengrint láthatta-hallhatta a közönség.

A Honvéd Férfikar nagy örömmel működött közre ezen a nagyszabású zenei eseményen.

„A kórusos jelenetek szintén átlagon felüli színvonalat képviseltek. Függetlenül attól, hogy csak a Honvéd Férfikart vagy a másik két nagyobb kórust (Budapesti Stúdió Kórus, MR Énekkar) hallottuk (netán mindegyiket egyszerre), rendkívül tömbszerűen és a megfelelő helyeken vastagon szóltak, ami ez esetben javára vált a produkciónak.”

(Orosz Ádám és Németh Zsombor kritikája teljes terjedelmében itt olvasható.)

Fischer Ádám „…remek partnerekre talált a Magyar Állami Operaház Zenekarában és a Strausz Kálmán karigazgatósága alatt összeállt MR Énekkar, Honvéd Férfikar és Budapesti Stúdió Kórus művészeiben. Igen nagyon jól szólt a kórus, 80 férfitorokban annyi erő van, hogy néha majd kiemelt a székemből.”

(Mándi Stefi kritikája teljes terjedelmében itt olvasható.)

„A férfikar időnként viszont kifejezetten élmény, egyesített erők, Rádiókórus, Honvéd Férfikar és Budapesti Stúdiókórus, amikor kieresztik, azt még a gyomrában is érezte az ember.”

(Fáy Miklós kritikája teljes terjedelmében itt olvasható.)