Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Előadásaink a nemzeti ünnepi hétvégén

március 13,2015

Különlegesen gazdag programsorozattal ünnepli a Művészetek Palotája a 10. születésnapját március 14-15-én. Március 14-én, szombaton 13 órakor a MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES művészeti vezetője, Zsuráfszky Zoltán koreográfus-rendező műsora, (az Élő Martin Archívum sorozat egyik kiemelkedő darabja) a KALOTASZEG is látható lesz a Fesztivál Színházban.

mUpa10

A HONVÉD FÉRFIKAR szombat este 7-kor a Magyar Állami Operaház színpadán Erkel klasszikus művében, a magyar dráma- és operairodalom egyik legfontosabb darabjában, a BÁNK BÁN-ban közreműködik.

Március 15-án, vasárnap a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Honvéd Férfikar is közreműködője lesz az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc évfordulója alkalmából szervezett ünnepi eseményeknek.

Táncosaink és kórusunk a NEMZETI MÚZEUM kertjében a 10.30 órától szervezett DÍSZÜNNEPSÉGEN lép fel, ahol Tarlós István főpolgármester, és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke mond beszédet.

Az ünnepi rendezvényekről bővebb információ: http://marcius15.kormany.hu/

bankban1 kalotaszeg1_MG_2051