Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Fesztiválnyitó promenád!

április 9,2015

Április 11-én, szombaton tavaszköszöntő és fesztiválnyitó promenádra kerül sor a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködésével!

promenad2

A forgatag 11 órakor kezdődik a város három kiemelt csomópontján, egy időben.
Három helyszínről – Fővám tér, Városháza park, Szent István tér – közel hatszáz hivatásos és amatőr táncos, énekes, zenész indul el a városban, hogy nagy zajt csapva bejelentse a tavasz kezdetét. Az Andrássy úton haladva egy-egy állomás-helyszínen, a Liszt Ferenc téren és a Kodály köröndön további produkciók várják a felvonulókat. A Hősök terére érve egy összművészeti, nagy produkció zárja a Promenádot, melyben akár a közönség is részt vehet.

A Fővám téren a Pénzügyőr Zenekar fúj indulót, a Városháza parkban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Duna Művészegyüttes, valamint kilenc amatőr társulat közös flashmobbal lepik meg a járókelőket. A Szent István téren tavaszköszöntőt énekelnek a Budapesti Akadémiai Kórustársaság tagjai, valamint az „Énekel az ország” megmozdulás résztvevői.

http://btf.hu/program?id=67457

promenad_foto