Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Operagála a Honvéd Férfikarral

április 15,2015

A Honvéd Férfikar egy különleges Operagála koncerttel zárja a 2014/2015-ös évad nagysikerű hangverseny-bérlet sorozatát április 21-én, kedden 19 órától a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

A gálakoncerten a szólista szerepeket a Honvéd Férfikar szólistái éneklik. Zongorán közreműködik: Nagy László Adrián, vezényel: Strausz Kálmán karigazgató.

A két részes – közel húsz művet felvonultató – műsorban Mozart, Weber, Beethoven, Donizetti, Verdi, Wagner, Erkel, Guonod és Kodály műveiből a férfikari operairodalom legjelentősebb kompozíciói csendülnek fel.

ffkar_apr21_banner

Részlet a műsorból:

Beethoven: Fidelio – Rabok kara;

Mozart: Varázsfuvola – Papok kara;

Weber: A bűvös vadász – ária (Hajdu András);

Donizetti: Hadaró duett (Bodó Levente és Frech’ Zoltán);

Verdi: Ernani – Haramiák kara;

Verdi: A trubadúr – Manrico stretta – Tenor szólóval (Dékán Jenő);

Wagner: Tannhäuser – Zarándokok kara

Gounod: Faust – Katona kórus

Erkel: Hunyadi László – Meghalt a cselszövő

Erkel: Bánk bán – Keserű bordal (Gaál Csaba)

Kodály: Háry János – Toborzó – Bariton szólóval (Gaál Csaba)

Verdi: Nabucco – Rabszolgák kara – férfikari átirat

 

Strausz Kálmán

Strausz Kálmán

Társszervező: Akadémiai Klub Egyesület

Jegyek FFikar33_Fotos_Korbely_Attilaa helyszínen kaphatók. Jegyár: 1500 Ft