Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Operagála a Honvéd Férfikarral

április 15,2015

A Honvéd Férfikar egy különleges Operagála koncerttel zárja a 2014/2015-ös évad nagysikerű hangverseny-bérlet sorozatát április 21-én, kedden 19 órától a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

A gálakoncerten a szólista szerepeket a Honvéd Férfikar szólistái éneklik. Zongorán közreműködik: Nagy László Adrián, vezényel: Strausz Kálmán karigazgató.

A két részes – közel húsz művet felvonultató – műsorban Mozart, Weber, Beethoven, Donizetti, Verdi, Wagner, Erkel, Guonod és Kodály műveiből a férfikari operairodalom legjelentősebb kompozíciói csendülnek fel.

ffkar_apr21_banner

Részlet a műsorból:

Beethoven: Fidelio – Rabok kara;

Mozart: Varázsfuvola – Papok kara;

Weber: A bűvös vadász – ária (Hajdu András);

Donizetti: Hadaró duett (Bodó Levente és Frech’ Zoltán);

Verdi: Ernani – Haramiák kara;

Verdi: A trubadúr – Manrico stretta – Tenor szólóval (Dékán Jenő);

Wagner: Tannhäuser – Zarándokok kara

Gounod: Faust – Katona kórus

Erkel: Hunyadi László – Meghalt a cselszövő

Erkel: Bánk bán – Keserű bordal (Gaál Csaba)

Kodály: Háry János – Toborzó – Bariton szólóval (Gaál Csaba)

Verdi: Nabucco – Rabszolgák kara – férfikari átirat

 

Strausz Kálmán

Strausz Kálmán

Társszervező: Akadémiai Klub Egyesület

Jegyek FFikar33_Fotos_Korbely_Attilaa helyszínen kaphatók. Jegyár: 1500 Ft