Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Soós Sándor, a Honvéd Férfikar alapító tagja 90 éves

május 10,2015

Május 8-án, pénteken egykori kollégái, barátai és számos meghívott körében ünnepelte kilencvenedik születésnapját Soós Sándor, a Honvéd Férfikar alapító tagja a Honvéd Együttes Kerepesi úti székházában. A bensőséges hangulatú ünnepségen Dr. Bolvári-Takács Gábor ügyvezető igazgató köszöntőjét követően, Aranyos Károly – a Honvéd Együttes korábbi ügyvezetője –, Vadász Ágnes, a Magyar Kórusok Szövetsége főtitkára mellett a Honvéd Férfikar nevében Strausz Kálmán karigazgató és Schmidt Ferenc is köszöntötték az ünnepeltet.
A Honvédelmi Minisztérium képviseletében az ünnepségen Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök nevében oklevelet és dísztárgyat adott át az ünnepeltnek, akit többek között Jákob János dandártábornok is felköszöntött, hiszen a Magyar Honvédség protestáns tábori püspöke egykor tagja volt a Soós Sándor vezette kórusnak.

Természetesen a Honvéd Férfikar egy rövid meglepetés-koncerttel is készült az ünnepelt tiszteletére.

Soós Sándor a Honvéd Együttes megalakulásától nyugdíjazásáig a férfikar tenoristája, később szólamvezetője volt, emellett a Gábor Áron Tüzér Tiszti Iskola amatőr kórusának karnagyi feladatait is ellátta. Nyugdíjazásáig kétszázezernél is több katonát oktatott és vezényelt.

http://www.honvedelem.hu/cikk/50919

ss90_163  ss90_043ss90_012 ss90_019ss90_090ss90_176