Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

A Monarchia Debrecenben

augusztus 8,2015

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Debrecenben zárja az évadot.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes az évad utolsó előadását egy rendkívüli helyszínen, a debreceni Nagyerdei Színpadon tartja. A repertoár emblematikus produkcióját, aMonarchia – Népek tánczai című alkotást láthatja a közönség.

Megelevenednek az Osztrák-Magyar Monarchia népeinek színes, hagyományos szokásai, virtuóz táncai, gazdag viseletkultúrája; máig kiapadhatatlan folklórkincse mellett felvillannak a főúri báli élet egyes pillanatait.

 

Reméljük, hogy a közép-európai hagyományos kultúrák felbecsülhetetlen értékei nemcsak tartalmas szórakozást nyújtanak a táncművészetet kedvelő közönségnek, de felhívják a figyelmet arra is, hogy az együtt élő népek csak egymás – múltban gyökerező – kultúrájának megismerésével és tiszteletben tartásával indulhatnak a közös jövő felé.

Dátum: 2015. 07. 05. 20:30
Helyszín: Debrecen, Nagyerdei Szabadtéri Színpad