Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

A Monarchia Debrecenben

augusztus 8,2015

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Debrecenben zárja az évadot.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes az évad utolsó előadását egy rendkívüli helyszínen, a debreceni Nagyerdei Színpadon tartja. A repertoár emblematikus produkcióját, aMonarchia – Népek tánczai című alkotást láthatja a közönség.

Megelevenednek az Osztrák-Magyar Monarchia népeinek színes, hagyományos szokásai, virtuóz táncai, gazdag viseletkultúrája; máig kiapadhatatlan folklórkincse mellett felvillannak a főúri báli élet egyes pillanatait.

 

Reméljük, hogy a közép-európai hagyományos kultúrák felbecsülhetetlen értékei nemcsak tartalmas szórakozást nyújtanak a táncművészetet kedvelő közönségnek, de felhívják a figyelmet arra is, hogy az együtt élő népek csak egymás – múltban gyökerező – kultúrájának megismerésével és tiszteletben tartásával indulhatnak a közös jövő felé.

Dátum: 2015. 07. 05. 20:30
Helyszín: Debrecen, Nagyerdei Szabadtéri Színpad