Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Szinte ismeretlen Liszt-művet mutat be a Honvéd Férfikar

november 27,2011

Igazi zenei ritkasággal lepte meg a Liszt-rajongókat a jubileum évében a Honvéd Férfikar és Fidelio Média. A Lengyel Köztársaság Nagykövetségén megtartott sajtótájékoztatót követően vasárnap lesz a lemezbemutató koncert.


Az utolsó opuszok egyikeként számon tartott, befejezetlen Szent Szaniszló oratórium eddig a Liszt-kutatókon kívül szinte mindenki számára ismeretlen volt. Eddig mindössze egyetlen felvétel készült belőle az Egyesült Államokban, de az nem tartalmazta azt a három tételt – köztük a két magával ragadó polonézt –, amely csak zongoraletétben maradt fenn.

Az idős Liszt utolsó zenei megnyilatkozásáról, egyben egy ízig-vérig romantikus, megkapóan személyes hangú műről van szó, amely töredékességében is lenyűgözően grandiózus. Ami Mozartnál a Requiem, az Lisztnél a Szent Szaniszló. Nem véletlen, hogy a duplalemezes albumon az oratórium mellett Liszt Requiemje kapott helyett. Ha elkészülhetett volna a teljes opusz, valószínűleg a Liszt-életmű egyik legfontosabb darabjaként tekintenénk rá már évtizedek óta.

lemezbemutató koncertre június 26-án este 8 órától kerül sor a Villányi úti Szent Imre-templomban.

Közreműködnek:

Wiedemann Bernadett, Kovács István, Haja Zsolt,

Nagy László Adrián (orgona),

Óbudai Danubia Zenekar

Budapest Stúdió Kórus női kara

Vezényel: Strausz Kálmán

Jegyek az előadás helyszínén 1500 Ft egységáron válthatóak.