Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Prima Primissima jelölt a Honvéd Együttes

november 27,2011

A rangos díj idei jelöltjeit a június 23-i sajtótájékoztatón ismertették.


A Prima Primissima Alapítvány Kuratóriuma kihirdette a Prima Primissima Díj tíz kategóriájának idei jelöltjeit a június 23-án megtartott budapesti sajtótájékoztatón. A magyar népművészet és közművelődés kategória egyik jelöltje a Honvéd Együttes lett.

Arra, hogy a “primákból” kik lesznek “primisszimák”, arra csak a december 2-i ünnepélyes díjátadón derül fény. Bízunk benne, hogy az 1949-ben alakult Honvéd Együttes a legjobbak között lesz és további erkölcsi elismerésben és társadalmi megbecsülésben részesülhet.