Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Prima Primissima jelölt a Honvéd Együttes

november 27,2011

A rangos díj idei jelöltjeit a június 23-i sajtótájékoztatón ismertették.


A Prima Primissima Alapítvány Kuratóriuma kihirdette a Prima Primissima Díj tíz kategóriájának idei jelöltjeit a június 23-án megtartott budapesti sajtótájékoztatón. A magyar népművészet és közművelődés kategória egyik jelöltje a Honvéd Együttes lett.

Arra, hogy a “primákból” kik lesznek “primisszimák”, arra csak a december 2-i ünnepélyes díjátadón derül fény. Bízunk benne, hogy az 1949-ben alakult Honvéd Együttes a legjobbak között lesz és további erkölcsi elismerésben és társadalmi megbecsülésben részesülhet.