Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Évadnyitó társulati ülés

szeptember 16,2015

társulati

 

Az évadnyitó társulati ülés jó hangulatban és a Honvéd Együttes karainak, munkatársainak teljes részvételével történt.

Zsuráfszky Zoltán az együttes művészeti vezetője ismertette az előttük álló feladatokat, programokat. Elmondása szerint színes évadnak nézünk elébe sok munkával és előadással. A repertoáron levő darabok mellett az új mesedarab, a Sárkánymese előadásai megkezdődnek, a Müpában Bartók műveire komponált koreográfiával készülnek, s a számos fővárosi és vidéki fellépés mellett egy tavaszi japán turnéra is készül az együttes.

Strausz Kálmán a férfikar vezetője szintén kiemelte, hogy fáradságos, munkával teli időszak következik. Az Operával továbbra is szoros kapcsolatban állunk, több darabban is részt vesz a kórus, emellett új darabok előadása és az októberben induló bérletsorozatra is felkészül a kórus.

Bolvári-Takács Gábor a Honvéd Együttes igazgatója a gyakorlati témákon túl kiemelte, hogy örül mindkét kar fiatalításának, de azokról sem szabad megfeledkezni, akik már évek, évtizedek óta az együttes kötelékében dolgoznak. Ennek elismeréseképpen több művész és munkatárs is átvehette a 20, 25 illetve 35 éves munkásságának elismeréseként járó oklevelet.