Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Kapcsolódások

november 27,2011

A Honvéd Férfikar és a Honvéd Táncszínház zenekarának közös műsora azon a merész és szokatlan képzettársításon alapul, amely középkori, reneszánsz, barokk műfajokkal kapcsolja össze a magyar népzenét, méghozzá nem egymás után, hanem egymásba ágyazva. Machaut zenéjében gyimesi keserves szól, Esterházy Pál egyházi tánctételei népi hangszeres díszítéssel, VIII. Henrik madrigálja moldvai táncokkal, Tormis népdalai szatmári dudálással kapcsolódnak.


Kodály ismert művei „visszaíródnak” népi tánczenévé. A műsor énekes szólistája Herczku Ágnes. A produkció december 11-én látható Gyálon, az Arany János Közösségi Házban 19 órától.