Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Strausz Kálmán Liszt-díjas karnagy.

Mikor megyek Galícia felé

november 6,2015

Emlékkoncert az I. világháború 100. évfordulójára.

Az öt tételes férfikari kantátát kortárs zeneszerzők írták az együttes felkérésére:

  • Csemiczky Miklós: De Profundis, Psalmus 129. (130.) – In memoriam victimarum Primi Universum Gentium Belli
  • Gyöngyösi Levente: Katonasirató – kantáta szopránszólóra, férfikarra és zenekarra
  • Orbán György: Versus Psalmi
  • Selmeczi György: Te Deum 1914
  • Vajda János: Memento 1914

A Honvéd Férfikar a Nemzeti Múzeum Dísztermében november 18-án Csemiczky, Selmeczi és Gyöngyösi műveit, november 22-én Orbán és Vajda tételeit mutatja be, mindkét alkalommal 19:00 órától. Vezényel: Strausz Kálmán.

Az ősbemutató Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető és Strausz Kálmán karigazgató ötlete alapján valósul meg, összefoglaló címe: Mikor megyek Galícia felé, közreműködik a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Jegyek kaphatók a helyszínen!

mikor megyek