Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Mikor megyek Galícia felé

november 6,2015

Emlékkoncert az I. világháború 100. évfordulójára.

Az öt tételes férfikari kantátát kortárs zeneszerzők írták az együttes felkérésére:

  • Csemiczky Miklós: De Profundis, Psalmus 129. (130.) – In memoriam victimarum Primi Universum Gentium Belli
  • Gyöngyösi Levente: Katonasirató – kantáta szopránszólóra, férfikarra és zenekarra
  • Orbán György: Versus Psalmi
  • Selmeczi György: Te Deum 1914
  • Vajda János: Memento 1914

A Honvéd Férfikar a Nemzeti Múzeum Dísztermében november 18-án Csemiczky, Selmeczi és Gyöngyösi műveit, november 22-én Orbán és Vajda tételeit mutatja be, mindkét alkalommal 19:00 órától. Vezényel: Strausz Kálmán.

Az ősbemutató Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető és Strausz Kálmán karigazgató ötlete alapján valósul meg, összefoglaló címe: Mikor megyek Galícia felé, közreműködik a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Jegyek kaphatók a helyszínen!

mikor megyek