Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Mikor megyek Galícia felé

november 6,2015

Emlékkoncert az I. világháború 100. évfordulójára.

Az öt tételes férfikari kantátát kortárs zeneszerzők írták az együttes felkérésére:

  • Csemiczky Miklós: De Profundis, Psalmus 129. (130.) – In memoriam victimarum Primi Universum Gentium Belli
  • Gyöngyösi Levente: Katonasirató – kantáta szopránszólóra, férfikarra és zenekarra
  • Orbán György: Versus Psalmi
  • Selmeczi György: Te Deum 1914
  • Vajda János: Memento 1914

A Honvéd Férfikar a Nemzeti Múzeum Dísztermében november 18-án Csemiczky, Selmeczi és Gyöngyösi műveit, november 22-én Orbán és Vajda tételeit mutatja be, mindkét alkalommal 19:00 órától. Vezényel: Strausz Kálmán.

Az ősbemutató Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető és Strausz Kálmán karigazgató ötlete alapján valósul meg, összefoglaló címe: Mikor megyek Galícia felé, közreműködik a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Jegyek kaphatók a helyszínen!

mikor megyek