Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Weimari és ungvári vendégjáték

november 27,2011

A Honvéd Együttes a sűrű nyári programját Weimarban és Ungváron zárta.


Honvéd Férfikar a Nemzeti Filharmonikusok meghívására Goethe születésnapján, augusztus 28-án Nike Wagner, Liszt-dédunokájának meghívására a Weimarban adott koncerten közreműködött. A weimari előadásnak az adott különleges aktualitást, hogy Liszt tevékenységének jelentős része Weimarhoz kapcsolódott, itt vált a Franciaországban nevelkedett felnőtt világfiból egy igazi német zeneszerzővé, hogy aztán ezen messze túllépve megelőlegezze a XX. század zenéjét. Berlioz Faust elkárhozása zajos sikert aratott a Weimarhalle-ban.

Honvéd Táncszínház és zenekara, a Hegedős együttes szeptember elején ismerősként tért vissza Ukrajnába a nyári lembergi Operában való szereplést követően. A Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusának újbóli meghívására a Megyei Ukrán Zenei-Drámai Színházban nyolcszáz néző ünnepelte a Monarchia-Népek tánczai című nagyszabású produkciót. „Az együttes roppant vállalkozását kivételes pompa, előadóit bámulatos tudás jellemzi – e kettő már önmagában fergeteges élményt garantált” – számolt be az Ung-vidéki hírek a Zsuráfszky Zoltán rendezte produkcióról.