Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Weimari és ungvári vendégjáték

november 27,2011

A Honvéd Együttes a sűrű nyári programját Weimarban és Ungváron zárta.


Honvéd Férfikar a Nemzeti Filharmonikusok meghívására Goethe születésnapján, augusztus 28-án Nike Wagner, Liszt-dédunokájának meghívására a Weimarban adott koncerten közreműködött. A weimari előadásnak az adott különleges aktualitást, hogy Liszt tevékenységének jelentős része Weimarhoz kapcsolódott, itt vált a Franciaországban nevelkedett felnőtt világfiból egy igazi német zeneszerzővé, hogy aztán ezen messze túllépve megelőlegezze a XX. század zenéjét. Berlioz Faust elkárhozása zajos sikert aratott a Weimarhalle-ban.

Honvéd Táncszínház és zenekara, a Hegedős együttes szeptember elején ismerősként tért vissza Ukrajnába a nyári lembergi Operában való szereplést követően. A Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusának újbóli meghívására a Megyei Ukrán Zenei-Drámai Színházban nyolcszáz néző ünnepelte a Monarchia-Népek tánczai című nagyszabású produkciót. „Az együttes roppant vállalkozását kivételes pompa, előadóit bámulatos tudás jellemzi – e kettő már önmagában fergeteges élményt garantált” – számolt be az Ung-vidéki hírek a Zsuráfszky Zoltán rendezte produkcióról.