Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Hatalmas közönségsiker a Pesti Magyar Színházban

január 22,2016

Csárdás – Szerelem a Kárpátok alatt és Monarchia című előadásaink hatalmas sikert arattak a közönség körében. A szűnni nem akaró vastaps, éljenzések kísérte meghajlások és csillogó szemek bizonyították, mennyire fontos népi kultúránkat terjeszteni, bemutatni.

Részlet egy nézőnk visszajelzéséből:

…maradandó élményben volt részem a Magyar Nemzeti Táncegyüttes jóvoltából!

Csodálatos volt mindkét előadás, a Monarchia és a Csárdás is! Élveztem az élő zenekar alázatos alájátszását a táncosok fergeteges táncának, a jól átgondolt, kapcsolódó, vagy keretes, vagy történetmondó koreográfiát, és természetesen, főleg az összeszokott, virtuóz táncosokat, a szépen kimunkált tánclépéseket, amelyek összhangba csendültek.

Külön élveztem a Csárdás ravasz mondandóját, amely szavak nélkül – fantasztikusan egyértelműen táncolta el az érzelmeket, bemutatva a különböző tájegységek táncait.

Egyetlen nehézség volt csak: ülve maradni az előadás alatt…

 

csard148