Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Hatalmas közönségsiker a Pesti Magyar Színházban

január 22,2016

Csárdás – Szerelem a Kárpátok alatt és Monarchia című előadásaink hatalmas sikert arattak a közönség körében. A szűnni nem akaró vastaps, éljenzések kísérte meghajlások és csillogó szemek bizonyították, mennyire fontos népi kultúránkat terjeszteni, bemutatni.

Részlet egy nézőnk visszajelzéséből:

…maradandó élményben volt részem a Magyar Nemzeti Táncegyüttes jóvoltából!

Csodálatos volt mindkét előadás, a Monarchia és a Csárdás is! Élveztem az élő zenekar alázatos alájátszását a táncosok fergeteges táncának, a jól átgondolt, kapcsolódó, vagy keretes, vagy történetmondó koreográfiát, és természetesen, főleg az összeszokott, virtuóz táncosokat, a szépen kimunkált tánclépéseket, amelyek összhangba csendültek.

Külön élveztem a Csárdás ravasz mondandóját, amely szavak nélkül – fantasztikusan egyértelműen táncolta el az érzelmeket, bemutatva a különböző tájegységek táncait.

Egyetlen nehézség volt csak: ülve maradni az előadás alatt…

 

csard148