Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Japán turné 2016

február 11,2016

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes február 3-tól március 17-ig, 16 pár táncossal, 7 zenésszel, 43 nap alatt 23 helyszínen 27 előadást tart a japán érdeklődők számára. Az együttes nem először tesz eleget az ázsiai ország meghívásának. Számos sikeres turné után visszavárják az együttest. A csapat három típusú műsorral, workshopokkal, tánctanítással készül a másfél hónapos külföldi távollétre. A turnét az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Japán turné plakát

A turné alatt folyamatos helyszíni hangulatjelentést közlünk az együttestől. Érdemes lesz követni facebook oldalunkat: www.facebook.com/magyarnemzetitancegyuttes