Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Japán turné 2016

február 11,2016

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes február 3-tól március 17-ig, 16 pár táncossal, 7 zenésszel, 43 nap alatt 23 helyszínen 27 előadást tart a japán érdeklődők számára. Az együttes nem először tesz eleget az ázsiai ország meghívásának. Számos sikeres turné után visszavárják az együttest. A csapat három típusú műsorral, workshopokkal, tánctanítással készül a másfél hónapos külföldi távollétre. A turnét az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Japán turné plakát

A turné alatt folyamatos helyszíni hangulatjelentést közlünk az együttestől. Érdemes lesz követni facebook oldalunkat: www.facebook.com/magyarnemzetitancegyuttes