Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Honvéd Férfikar bérletsorozat az MTA-ban

február 17,2016

2016. Február 19-i hangversenyünkön olyan darabokat hallhat a kedves hallgató amelyek ritkán, vagy egyáltalán nem csendülnek fel koncerttermeinkben.
Némely szerző teljesen hiányzik a kóruskoncertek repertoárjából vagy azért, mert talán még a szakma előtt is jószerivel ismeretlenek, vagy pedig előadásuk magas színvonalú kórusénekesi tulajdonságokat kíván.
Az ismeretlenség fátylának fellebbentése mellett nemzetközi zenei barangolásra is invitáljuk közönségünket melynek állomásai: Baszkföld, Párizs, Németország városai, Szlovénia és Finnország. A végállomás pedig Budapest.
Egyúttal időutazásban is részünk lesz a középkor végétől a XX. század derekáig, hiszen Handl a középkor szülötte még, Richard Strauss élete és nagyívű munkássága pedig 1949-ben fejeződött be.
Ellátogatunk a XIX. századi Németország alakuló és formálódó férfikaraihoz, illetve az ott felmerülő zenei igényeket művekkel egyre magasabb színvonalon kiszolgáló szerzők műhelyébe is.

Jegyek a helyszínen válthatók!