Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Honvéd Férfikar bérletsorozat az MTA-ban

február 17,2016

2016. Február 19-i hangversenyünkön olyan darabokat hallhat a kedves hallgató amelyek ritkán, vagy egyáltalán nem csendülnek fel koncerttermeinkben.
Némely szerző teljesen hiányzik a kóruskoncertek repertoárjából vagy azért, mert talán még a szakma előtt is jószerivel ismeretlenek, vagy pedig előadásuk magas színvonalú kórusénekesi tulajdonságokat kíván.
Az ismeretlenség fátylának fellebbentése mellett nemzetközi zenei barangolásra is invitáljuk közönségünket melynek állomásai: Baszkföld, Párizs, Németország városai, Szlovénia és Finnország. A végállomás pedig Budapest.
Egyúttal időutazásban is részünk lesz a középkor végétől a XX. század derekáig, hiszen Handl a középkor szülötte még, Richard Strauss élete és nagyívű munkássága pedig 1949-ben fejeződött be.
Ellátogatunk a XIX. századi Németország alakuló és formálódó férfikaraihoz, illetve az ott felmerülő zenei igényeket művekkel egyre magasabb színvonalon kiszolgáló szerzők műhelyébe is.

Jegyek a helyszínen válthatók!