Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Évadkezdés

november 27,2011

A Honvéd Táncszínház és zenekara a Művészetek Palotájában, a Honvéd Férfikar Százhalombattán kezdi az új évadot.


A szegedi szabadtéri ősbemutatót követően a tavasz óta kőszínházba költözött a Honvéd Táncszínház és zenekara legújabb produkciója, a Dózsa(Tánckrónika Dózsa György tetteiről). Az ötszáz évvel ezelőtti történetben Novák Péter alakítja a címszerepet, amely az évadban elsőként, szeptember 22-én lesz látható a Fesztivál Színházban.

A Honvéd Férfikar fesztiválszerepléssel nyitja az új évadot. A kórus szeptember 24-én Százhalombattán, a Barátság Művelődési otthonban a X. Musica Matricana Kórusfesztivál záróeseményén a férfikari kórusirodalom különlegességeiből ad válogatást