Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Évadkezdés

november 27,2011

A Honvéd Táncszínház és zenekara a Művészetek Palotájában, a Honvéd Férfikar Százhalombattán kezdi az új évadot.


A szegedi szabadtéri ősbemutatót követően a tavasz óta kőszínházba költözött a Honvéd Táncszínház és zenekara legújabb produkciója, a Dózsa(Tánckrónika Dózsa György tetteiről). Az ötszáz évvel ezelőtti történetben Novák Péter alakítja a címszerepet, amely az évadban elsőként, szeptember 22-én lesz látható a Fesztivál Színházban.

A Honvéd Férfikar fesztiválszerepléssel nyitja az új évadot. A kórus szeptember 24-én Százhalombattán, a Barátság Művelődési otthonban a X. Musica Matricana Kórusfesztivál záróeseményén a férfikari kórusirodalom különlegességeiből ad válogatást