Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Virág helyett Nőnapra

március 1,2016

A Honvéd Férfikar nőnapi koncertje az MTA dísztermében.

Nő és férfi kapcsolata: ezer szín és hang tízezer árnyalatával gazdag, egész életünkön át tartó, kalandos utazás, még a trendi, gendersemleges világban is. Nőnap alkalmából ebből az ezerszínű csokorból nyújt át virág helyett egy tucatnyit a Honvéd Férfikar március 7-én az MTA dísztermében. A zenei műfajokon átívelő műsorban hallhatunk könnyűzenei feldolgozásokat a Csinibabától az Utolsó szerelmes dalig, de megszólal a klasszikus Vadászkar a Bűvös vadászból vagy a Katonakórus a Faustból.

A nő nélküli világ levegőtlen – írja Albert Camus. Levegő nélküli közegben pedig nem terjed a hang, nem érződik a virágillat, és persze nem él meg az ember sem. A Honvéd Férfikar kivételes szórakozást ígérő crossover estjén azonban annyira tele lesz a levegő dallal, szerelemmel, tavasszal, hogy szinte még a virágillatot is érezni fogjuk… A műsorban közreműködik: Frey György – basszusgitár, Nagy László Adrián – zongora, Tiba Sándor – dob, Zsemlye Sándor Zsömi – szaxofon. Vezényel: Riederauer Richárd.

A hangverseny időpontja és helyszíne: 2016. március 7. 18:00 óra MTA Dísztereme, Budapest, V. kerület Széchenyi István tér 9.

Jegyek a helyszínen válthatók és minden hölgy meglepetésben részesül!