Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Virág helyett Nőnapra

március 1,2016

A Honvéd Férfikar nőnapi koncertje az MTA dísztermében.

Nő és férfi kapcsolata: ezer szín és hang tízezer árnyalatával gazdag, egész életünkön át tartó, kalandos utazás, még a trendi, gendersemleges világban is. Nőnap alkalmából ebből az ezerszínű csokorból nyújt át virág helyett egy tucatnyit a Honvéd Férfikar március 7-én az MTA dísztermében. A zenei műfajokon átívelő műsorban hallhatunk könnyűzenei feldolgozásokat a Csinibabától az Utolsó szerelmes dalig, de megszólal a klasszikus Vadászkar a Bűvös vadászból vagy a Katonakórus a Faustból.

A nő nélküli világ levegőtlen – írja Albert Camus. Levegő nélküli közegben pedig nem terjed a hang, nem érződik a virágillat, és persze nem él meg az ember sem. A Honvéd Férfikar kivételes szórakozást ígérő crossover estjén azonban annyira tele lesz a levegő dallal, szerelemmel, tavasszal, hogy szinte még a virágillatot is érezni fogjuk… A műsorban közreműködik: Frey György – basszusgitár, Nagy László Adrián – zongora, Tiba Sándor – dob, Zsemlye Sándor Zsömi – szaxofon. Vezényel: Riederauer Richárd.

A hangverseny időpontja és helyszíne: 2016. március 7. 18:00 óra MTA Dísztereme, Budapest, V. kerület Széchenyi István tér 9.

Jegyek a helyszínen válthatók és minden hölgy meglepetésben részesül!