Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

XXVII. Zalai Kamaratánc Fesztivál

április 27,2016

A Zsuráfszky Zoltán elnökségével fémjelzett zsűri április 22. és 24. között tekinthette meg a A XXVII. Zalai Kamaratánc Fesztivál produkcióit a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai közül Sánta Gergő: Árusok című koreográfiájával a táncszínházi kategóriában elnyerte a KOREOGRÁFUSI NÍVÓDÍJ I. FOKOZATÁT.
Táncolták: Szeverényi Barnabás, Fekete Bence és Sánta Gergő/Magyar Nemzeti Folklór Műhely

Deffend Irén Mezőbándi táncok című koreográfiájával nyerte el az autentikus néptánc kategóriában a KOREOGRÁFUSI NÍVÓDÍJ I. FOKOZATÁT, melyet a Corvinus Közgáz NTE táncolt a  Kamaratánc Fesztiválon