Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

XXVII. Zalai Kamaratánc Fesztivál

április 27,2016

A Zsuráfszky Zoltán elnökségével fémjelzett zsűri április 22. és 24. között tekinthette meg a A XXVII. Zalai Kamaratánc Fesztivál produkcióit a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai közül Sánta Gergő: Árusok című koreográfiájával a táncszínházi kategóriában elnyerte a KOREOGRÁFUSI NÍVÓDÍJ I. FOKOZATÁT.
Táncolták: Szeverényi Barnabás, Fekete Bence és Sánta Gergő/Magyar Nemzeti Folklór Műhely

Deffend Irén Mezőbándi táncok című koreográfiájával nyerte el az autentikus néptánc kategóriában a KOREOGRÁFUSI NÍVÓDÍJ I. FOKOZATÁT, melyet a Corvinus Közgáz NTE táncolt a  Kamaratánc Fesztiválon