• Művészeti vezető: Zsuráfszky Zoltán
 
Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc...

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és...

Zsuráfszky Zoltán Művészeti vezető

Zsuráfszky Zoltán

Honvéd Együttes, egységben az erő

A Honvéd Együttes több mint 70 éve elkötelezett hírnöke a magyar kultúrának és hagyományainknak. Az alapjaink a tradicionális művészeteken nyugszanak, és büszkén tolmácsoljuk a hazai és külföldi klasszikus, valamint kortárs műveket. Célunk az, hogy ápoljuk és tovább vigyük a magyar kultúrát a közönségünkkel. Bízunk benne, hogy együtt számos felejthetetlen pillanatot fogunk megosztani.

Tánc

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes neve pontosan kifejezi a társulat hazai, európai és tengerentúli küldetését, a Kárpát-medencei magyar néptánc kincs megismertetéséért és népszerűsítéséért végzett felelősségteljes és professzionális munkáját. 

Zene

A Honvéd Férfikar Magyarország egyetlen, hivatásos férfikórusa: operaszínpadok és a koncertpódiumok állandó résztvevője, a klasszikus zenei hangversenyélet kikerülhetetlen szereplője, itthon és külföldön egyaránt. 

Bemutatkozás

Ismerje meg a Honvéd Együttest

A Honvéd Együttes – Magyarország legrégebbi, 1949-ben alakult művészegyüttese – több tagozatú művészeti intézmény. Részei: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, amelynek egységei a Tánckar és a Zenekar;valamint a Honvéd Férfikar. Az egyedülálló művészi közösség páratlan műfaji sokszínűségével látványos produkciókat kínál a hazai és külföldi közönségnek. A 130 tagú társulat az elmúlt évtizedekben mintegy 26 ezer előadást tartott, s 53 országban 400 alkalommal vendégszerepelt. Irányításában mások mellett Görgei György karmester és Novák Ferenc koreográfus játszott meghatározó szerepet.

bővebben

Honvéd Együttes

Vezetők

Bemutatkozik a Honvéd Együttes vezetősége

Zsuráfszky Zoltán

Zsuráfszky Zoltán

ügyvezető igazgató, művészeti vezető

Bóka Tibor

Bóka Tibor

gazdasági igazgató

 238 235 228 233 225 226 215 217 214 218 239 210