Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Óriási siker a francia vendégjátékon

március 27,2012

November 29 és december 7. között hét előadást tartott Lyonban a Honvéd Táncszínház és zenekara. A Maison de la Dance-ban estéről estére 1200 néző ünnepelte a Csárdás!-A Kelet tangója című produkciót, Zsuráfszky Zoltán koreográfus rendezésében.


A táncszínházi produkció korhoz nem köthető történetet dolgoz fel, amely egy szerelmi háromszög konfliktusaira épül. A történet autentikus magyar, illetve nemzetiségi – cigány, lengyel, szlovák, román –  táncok gyűrűjébe ékelve építkezik és válik teljessé.

Az 1949-ben alapított, több művészeti kart magába foglaló Honvéd Együttes Táncszínháza Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc kincse, amelyből a nagyformátumú táncdrámáktól a népi vígjátékokig, a klasszikus tragédiáktól a mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága. A Táncszínház zenekarának muzsikusai pedig a Kárpát-medence régi paraszti zenéjének kutatására és megörökítésére vállalkoztak.