Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Itt élned, halnod kell!

június 20,2016

Nehéz feladat elé állította Koltay Gergely Zsuráfszky Zoltánt, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetőjét: töltse meg a Hősök terét táncosokkal, történelemmel, korszakokhoz kapcsolódó táncokkal, s az előadás alapköveként segítse a produkció sikerét.

A két teltházas előadás után és a műsor végén állva tapsoló 8 ezres közönség reakcióit látva a kihívás nem maradt jutalom nélkül. Az Itt élned, halnod kell gigaprodukcióban több, mint 25 különböző jelenetet koreografált az idén 60 éves Zsuráfszky Zoltán (Zsura), aki az előadás előtt pár héttel megkezdte összeszervezni táncosait, művészeit. Rövidnek tűnik ennyi idő, ám aki ismeri alkotási módját, tudja, hogy több száz dallam és mozdulat már a fejében volt, amit „csak” át kellett adnia táncosainak.
A próbák kegyetlen üteme mellett az időjárás sem volt túl kegyes a művészekhez. Hol zápor, hol 34 fokos napsütés tette próbára a helyszínen próbálókat.
Zsuráfszky Zoltán és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes ismét bizonyította, hogy az ilyen felkérésekben is kiválóan helyt állnak.

Legközelebbi nagy bemutatója az együttesnek a Drakula utolsó tánca című tánc-szín-játék lesz július 8-9-én lesz Szegeden, a Szabadtéri Játékokon.