Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Évadzáró társulati ülés

június 23,2016

A Honvéd Együttes június 21-én Bolvári-Takács Gábor ügyvezető igazgató, Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető és Strausz Kálmán karigazgató vezetésével tartotta hagyományos

évadzáró társulati ülését.

Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető visszatekintett az elmúlt évad rendkívül sikeres külföldi útjaira, előadásaira. Tájékoztatást adott a következő évadban tervezett utakról, produkciókról,

eseményekről.

Strausz Kálmán karigazgató szintén az elmúlt évad jelesebb eseményeiről adott tájékoztatást. Majd a jövőbeni terveit vezette elő.

 

Dr. Bolvári-Takács Gábor ügyvezető igazgató az elmúlt évad eseményeiről tartott beszámolója után, néhány gondolatban megemlítette, a társulat művészeit érintő problémákat és azok megoldását. Az idei évad legjobb alkotóművészeit és a társaság kiváló dolgozóját is jutalmazták. A társulati díjakat minden évben a karok és munkaközösségek tagjai választják meg titkos szavazással. Ebben az évadban a következő kollégáknak gratulálhatunk:

Harangozó Gyula-díjat kapott: Zsuráfszkyné Vincze Zsuzsa

Az évad tánckari művésze: Rab Edina

Az évad legjobb férfi táncművésze-díj: Sánta Gergő

Az évad énekkari művésze: Naszvagyi Vilmos

Az évad kiváló dolgozója: az évadnyitó ülésen lesz megnevezve