Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Évadzáró társulati ülés

június 23,2016

A Honvéd Együttes június 21-én Bolvári-Takács Gábor ügyvezető igazgató, Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető és Strausz Kálmán karigazgató vezetésével tartotta hagyományos

évadzáró társulati ülését.

Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető visszatekintett az elmúlt évad rendkívül sikeres külföldi útjaira, előadásaira. Tájékoztatást adott a következő évadban tervezett utakról, produkciókról,

eseményekről.

Strausz Kálmán karigazgató szintén az elmúlt évad jelesebb eseményeiről adott tájékoztatást. Majd a jövőbeni terveit vezette elő.

 

Dr. Bolvári-Takács Gábor ügyvezető igazgató az elmúlt évad eseményeiről tartott beszámolója után, néhány gondolatban megemlítette, a társulat művészeit érintő problémákat és azok megoldását. Az idei évad legjobb alkotóművészeit és a társaság kiváló dolgozóját is jutalmazták. A társulati díjakat minden évben a karok és munkaközösségek tagjai választják meg titkos szavazással. Ebben az évadban a következő kollégáknak gratulálhatunk:

Harangozó Gyula-díjat kapott: Zsuráfszkyné Vincze Zsuzsa

Az évad tánckari művésze: Rab Edina

Az évad legjobb férfi táncművésze-díj: Sánta Gergő

Az évad énekkari művésze: Naszvagyi Vilmos

Az évad kiváló dolgozója: az évadnyitó ülésen lesz megnevezve