Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Drakula utolsó táncai

július 7,2016

A Szegedi Szabadtéri Játékok vendégeként az együttes nem először lép színpadra. Több korábbi megbízást is sikeresen teljesített, gondoljuk csak a Boldog Asszony vendégsége, vagy a Székely Dózsa György előadásokra. A néptánc előadások ilyenfajta monumentális előadására van igény, hiszen a musicalek, operák világa mellett néptáncban és népzenével bemutatott előadások is rendkívül népszerűek.

Ez alkalommal Zsuráfszky Zoltán Drakula utolsó tánca című előadást rendezi és koreografálja, melyet Vincze Zsuzsa írt. A rendező elmondta, hogy a darabot kifejezetten Keresztes Ildikónak, Novák Péternek, Sánta Gergőnek és Zsuráfszky Zoltánnak írta.

A darab bemutatója: 2016. július 8., 9. Szegedi Szabadtéri Játékok

 

Jegyvásárlás itt lehetséges:

Jegyvásárlás button