Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Drakula utolsó táncai

július 7,2016

A Szegedi Szabadtéri Játékok vendégeként az együttes nem először lép színpadra. Több korábbi megbízást is sikeresen teljesített, gondoljuk csak a Boldog Asszony vendégsége, vagy a Székely Dózsa György előadásokra. A néptánc előadások ilyenfajta monumentális előadására van igény, hiszen a musicalek, operák világa mellett néptáncban és népzenével bemutatott előadások is rendkívül népszerűek.

Ez alkalommal Zsuráfszky Zoltán Drakula utolsó tánca című előadást rendezi és koreografálja, melyet Vincze Zsuzsa írt. A rendező elmondta, hogy a darabot kifejezetten Keresztes Ildikónak, Novák Péternek, Sánta Gergőnek és Zsuráfszky Zoltánnak írta.

A darab bemutatója: 2016. július 8., 9. Szegedi Szabadtéri Játékok

 

Jegyvásárlás itt lehetséges:

Jegyvásárlás button