Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Táncbazár

július 29,2016

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes idén is több alkalommal lép fel a Nemzeti Táncszínház nyári programsorozatában.
Korábban a Karmelita-udvarban lépett fel az együttes a programsorozatban, idén a Várkert Bazár Öntőház udvarán rendezik meg Táncbazár címmel a nyári előadássorozatot.
A közönség már jól ismeri a nyári táncestek minőségi előadásait, ahol most kortárs és hagyományos táncelőadások váltják egymást!

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes fellépései a Táncbazár sorozatban:

2016. augusztus 4. (csütörtök)
20:30     Táncrapszódia – JAPAN TOUR 2016

2016. augusztus 7. (vasárnap)
20:30     Csárdás! – Szerelem a Kárpátok alatt

2016. augusztus 13. (szombat)
20:30     Táncrapszódia – JAPAN TOUR 2016

Az atv.hu Start Plusz műsorában Balogh Judit Ertl Péterrel, a Nemzeti Táncszínház igazgatójával és Zsuráfszky Zoltánnal, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes vezetőjével beszélgetett a pénteken induló Táncbazárról.

atv -ertl+zsura

A videót ITT tekintheti meg.