Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Táncbazár

július 29,2016

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes idén is több alkalommal lép fel a Nemzeti Táncszínház nyári programsorozatában.
Korábban a Karmelita-udvarban lépett fel az együttes a programsorozatban, idén a Várkert Bazár Öntőház udvarán rendezik meg Táncbazár címmel a nyári előadássorozatot.
A közönség már jól ismeri a nyári táncestek minőségi előadásait, ahol most kortárs és hagyományos táncelőadások váltják egymást!

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes fellépései a Táncbazár sorozatban:

2016. augusztus 4. (csütörtök)
20:30     Táncrapszódia – JAPAN TOUR 2016

2016. augusztus 7. (vasárnap)
20:30     Csárdás! – Szerelem a Kárpátok alatt

2016. augusztus 13. (szombat)
20:30     Táncrapszódia – JAPAN TOUR 2016

Az atv.hu Start Plusz műsorában Balogh Judit Ertl Péterrel, a Nemzeti Táncszínház igazgatójával és Zsuráfszky Zoltánnal, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes vezetőjével beszélgetett a pénteken induló Táncbazárról.

atv -ertl+zsura

A videót ITT tekintheti meg.