Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Elhunyt Kloska László

december 13,2011

Hosszan tartó, súlyos betegség után 2011. december 13-án, 47 éves korában elhunyt Kloska László, a Honvéd Táncszínház táncos szólistája.


Táncos pályáját a Bihari Együttesben kezdte, majd 1986-tól 2009-ig, 23 éven át volt a Honvéd Együttes tagja. Nevéhez olyan emlékezetes szerepek fűződnek, mint a Lúdas Matyi francia doktora, A helység kalapácsa Bírója, vagy az Országalma Csulánója, s ő volt a Passió táncjáték Megváltója is. Kiemelkedő művészi munkássága elismeréseként a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztje kitüntetésben részesült.

Temetésére 2012. január 20-án 11.15 órakor kerül sor a Rákoskeresztúri Új Köztemetőben.