Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Elhunyt Kloska László

december 13,2011

Hosszan tartó, súlyos betegség után 2011. december 13-án, 47 éves korában elhunyt Kloska László, a Honvéd Táncszínház táncos szólistája.


Táncos pályáját a Bihari Együttesben kezdte, majd 1986-tól 2009-ig, 23 éven át volt a Honvéd Együttes tagja. Nevéhez olyan emlékezetes szerepek fűződnek, mint a Lúdas Matyi francia doktora, A helység kalapácsa Bírója, vagy az Országalma Csulánója, s ő volt a Passió táncjáték Megváltója is. Kiemelkedő művészi munkássága elismeréseként a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztje kitüntetésben részesült.

Temetésére 2012. január 20-án 11.15 órakor kerül sor a Rákoskeresztúri Új Köztemetőben.