Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

A 75. éves Mojszejev Együttest köszönti a Honvéd Táncszínház

március 27,2012

A Honvéd Táncszínház táncosai, Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető kíséretében Moszkvában köszönthették az 1937-ben alakult világhírű orosz együttest.

A 2007-ben 102 éves korában elhunyt Igor Mojszejev nevét a róla elnevezett stílus tette ismertté, amelyet a különböző népek táncai és a hagyományos balett elemek ötvözésével alakított ki. A jeles évfordulóhoz kapcsolódó gálaestre február 17-én került sor a moszkvai Csajkovszkij Hallban. Az orosz együttest számos ország táncművészei köszöntötték, többek között lengyelek, szerben, ukránok, kazahok. A Honvéd Táncszínház a finálé előtt kalotaszegi verbunkot, legényest, csárdást és szaporát adott elő – osztatlan sikerrel. Óriási megtiszteltetés volt e páratlan és lebilincselően profi együttest köszönteni.