Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

A 75. éves Mojszejev Együttest köszönti a Honvéd Táncszínház

március 27,2012

A Honvéd Táncszínház táncosai, Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető kíséretében Moszkvában köszönthették az 1937-ben alakult világhírű orosz együttest.

A 2007-ben 102 éves korában elhunyt Igor Mojszejev nevét a róla elnevezett stílus tette ismertté, amelyet a különböző népek táncai és a hagyományos balett elemek ötvözésével alakított ki. A jeles évfordulóhoz kapcsolódó gálaestre február 17-én került sor a moszkvai Csajkovszkij Hallban. Az orosz együttest számos ország táncművészei köszöntötték, többek között lengyelek, szerben, ukránok, kazahok. A Honvéd Táncszínház a finálé előtt kalotaszegi verbunkot, legényest, csárdást és szaporát adott elő – osztatlan sikerrel. Óriási megtiszteltetés volt e páratlan és lebilincselően profi együttest köszönteni.