Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Táncmozaik

szeptember 27,2016

Zsuráfszky Zoltán ünnepi alkotóestje telt ház előtt zajlott az Erkel Színházban.

Zsuráfszky Zoltán életműve számtalan koreográfiából, táncjátékból tematikus műből áll, így egy este szinte lehetetlen mindazt bemutatni. Az est folyamán mozaikszerűen villantak fel emlékezetes koreográfiáinak részletei, illetve táncjátékainak, rendezéseinek legkedvesebb pillanatai. A közönség az előadás végén álló tapssal köszöntötte a 60. születésnapját ünneplő művészt.

Az eseményen részt vett Balog Zoltán miniszter és felesége, valamint Lévai Anikó is.

Az első felvonás előtt Vargha Tamás honvédelmi miniszter helyettes úr díszkardot adományozott Zsuráfszky Zoltánnak, elismerésül kiemelkedő munkásságáért.