Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Visszatér a Tenkes kapitánya

március 27,2012

A nagy sikerű fővárosi előadásokat követően Dunaföldváron vendégeskedik a Tenkes kapitánya. A produkciót június 30-án este láthatja a közönség a Várszínpadon. A Honvéd Táncszínház táncjáték Örsi Ferenc forgatókönyve nyomán készült.


A Tenkes kapitánya című történelmi kalandfilm meghatározó szerepet töltött be a magyar televíziózás történetében. Az 1964-ben készült fekete-fehér film – mint a Magyar Televízió első sorozata – annak idején óriási népszerűségre tett szert.
A film forgatókönyvéből kiindulva – Örsi Ferenc forgatókönyve nyomán Vincze Zsuzsa által színpadra írva– a Honvéd Táncszínház produkciója megidézi a kuruc kor legendás személyeit, zenei- és mondavilágát. A rendkívül gazdag néptánc- és népzenei örökségünk segítségével a darab felidézi történelmi hagyományainkat, a furfangos Eke Máté köré fonódva teljesebb képet nyújtva a kor nevezetes és névtelen hőseiről. A szórakoztató, virtuóz táncokkal teli produkció zeneszerzője Sebő Ferenc. A Honvéd Táncszínház és zenekara mellett a produkcióban szerepet kaptak a Honvéd Férfikar szólistái is.

Az előadás rendező-koreográfusa Zsuráfszky Zoltán.