Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd megbízott karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

október 27,2016

Telt ház fogadta a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosait és zenészeit az amerikai-kanadai turné New York-i állomásán is. A táncosok előzőleg jártak már Torontóban, s az amerikai magyarok fellegvárában New Brunswickban is. Táncoltak a buffaloi, a chicagói, a detroiti, a pittsburghi és a washingtoni közönség előtt, de tartottak egy néhány perces bemutatót a New York-i Times Square egyik zebráján is.

A 10 fellépésből álló turné utolsó előadásán október 23-án New Yorkban vendégszerepelt a társulat. A New York-i előadás egyik nézője így lelkesedett az előadás láttán: “A tánc magával ragadó, a zene lélekemelő, a cimbalom szóló pedig könnyeket csal az ember szemébe… “
Öröm volt nézni, hogy az előadás közönsége a finálét állva tapsolta végig.

A turné során az együttes 4600 kilométert utazott, több, mint 4000 ember látta előadásukat.