Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Prima Primissima-díjas a Honvéd Együttes

március 27,2012

A „Magyar Népművészet és Közművelődés” kategóriában az 1949-ben alapított Együttesünk lett díjnyertes.


„Tisztelet a tudománynak és a kultúrának” szlogennel kilencedik alkalommal adták át a Demján Sándor vállalkozó és a Vállalkozók Országos Szövetsége által alapított rangos díjat.

A december 2-i gálán Aranyos Károly ügyvezető igazgató vette át a díjat.

Köszönet illeti a társulat valamennyi tagját, régi kollégákat – egykori táncosokat, énekeseket, muzsikusokat, színészeket, művészeti vezetőket –, akik maguk is nagyban hozzájárultak a Honvéd Együttes sikereihez az elmúlt több mint hat évtizedben.