Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Prima Primissima-díjas a Honvéd Együttes

március 27,2012

A „Magyar Népművészet és Közművelődés” kategóriában az 1949-ben alapított Együttesünk lett díjnyertes.


„Tisztelet a tudománynak és a kultúrának” szlogennel kilencedik alkalommal adták át a Demján Sándor vállalkozó és a Vállalkozók Országos Szövetsége által alapított rangos díjat.

A december 2-i gálán Aranyos Károly ügyvezető igazgató vette át a díjat.

Köszönet illeti a társulat valamennyi tagját, régi kollégákat – egykori táncosokat, énekeseket, muzsikusokat, színészeket, művészeti vezetőket –, akik maguk is nagyban hozzájárultak a Honvéd Együttes sikereihez az elmúlt több mint hat évtizedben.