Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Üzenet a Honvéd Férfikar részére

október 27,2012

“Ezúton is szeretném megköszönni Nektek vasárnapi fellépéseiteket. Az eddigi visszajelzések alapján  futóink az elragadtatás hangján szólnak a verseny hangulatáról, amihez a Ti produkciótok nagyon sokat tett hozzá. Ilyen mértékű és színvonalú klasszikus zene sehol nem szól még a leghíresebb európai maratonokon sem.” – ezekkel a szavakkal méltatta a BSI – Sportmarketing a Honvéd Férfikar színvonalas közreműködését a 2012. október 7-én megrendezett Spar Budapest Maratonon, amelyen Honvéd Férfikar 18.000 regisztrált versenyzőt buzdított a’ capella műsorával. A Férfikar futócsapata 5 fővel, egyéni eredményeiket megjavítva szintén lefutotta a maratoni távot.