Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Üzenet a Honvéd Férfikar részére

október 27,2012

„Ezúton is szeretném megköszönni Nektek vasárnapi fellépéseiteket. Az eddigi visszajelzések alapján  futóink az elragadtatás hangján szólnak a verseny hangulatáról, amihez a Ti produkciótok nagyon sokat tett hozzá. Ilyen mértékű és színvonalú klasszikus zene sehol nem szól még a leghíresebb európai maratonokon sem.” – ezekkel a szavakkal méltatta a BSI – Sportmarketing a Honvéd Férfikar színvonalas közreműködését a 2012. október 7-én megrendezett Spar Budapest Maratonon, amelyen Honvéd Férfikar 18.000 regisztrált versenyzőt buzdított a’ capella műsorával. A Férfikar futócsapata 5 fővel, egyéni eredményeiket megjavítva szintén lefutotta a maratoni távot.