Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

2017/18-as társulati ülés

szeptember 6,2017

Zsuráfszky Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett ügyvezető igazgató megnyitotta a Honvéd Együttes 2017/18-as évadát.

Az ülésen Zsuráfszky Zoltán elmondta, hogy a leköszönő Dr. Bolvári-Takács Gábortól veszi át a feladatokat, s az eddig elért eredményeket szem előtt tartva kívánja folytatni az együttesi munkát.

Strausz Kálmán karigazgatóval a művészeti terveket bemutatva mindenki számára világossá vált, hogy rengeteg lehetőség és feladat áll az együttes előtt.

Az ünnepség végén a díjazottakról emlékezett meg az egybegyűlt társaság.