Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, 40 tagú (20 pár) hivatásos néptánc együttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagyformátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklór műsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik.  Az EuropaS Magyar Táncdíjjal kitüntetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes, egyben a Honvéd Együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán táncművész, koreográfus, Kossuth-díjas Kiváló Művész.

For the English website of Hungarian National Dance Ensemble, click HERE!

Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökségdíjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richár megbízott karnagy.

Mesélnek zenében, dalban, táncban – gyermekelőadásra készül a Honvéd Együttes színészkara

október 27,2012

Október 26-án tartotta az első olvasópróbát a Honvéd Táncszínház vendégekkel kiegészült színészkara a „Vargánya apó csodái” c. színpadi meséből, amelyet decemberben visz a gyermekközönség elé.


A sok zenére, táncra elgondolt, óvodásokat, kisiskolásokat megcélzó előadás zenéjét
Szántó Dániel komponálta. A Táncszínház táncosaival kiegészült színészcsapatnak a
koreográfiát Appelshoffer János készíti. A látványtervező Mészáros Gábor.
A címszerepben – vendégként – a Jászai-díjas Kertész Péter. A produkció szövegkönyvét és dalszövegeit Szántó Csaba meséiből írta és a produkciót rendezi Solténszky Tibor, akit korábban elsősorban rádiószínházi munkájáról ismerhetett a nagyközönség, az idén azonban már másodszor rendez meseszínházat.

A bemutató december 4-én, 11 órától a Duna Palotában (Budapest, V., Zrínyi u. 5.) lesz. A következő előadást december 11-én, 10.30 órától az Erzsébetligeti Színházban (Budapest, XVI., Hunyadvár u. 43/b) láthatja a közönség.