Nemzeti Táncegyüttes

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, több, mint húsz pár táncossal, saját zenekarral, gazdag, színes repertoárral és a magyar nyelvterület szinte minden táját felölelő hatalmas népviseleti gyűjteménnyel. A táncművészek, a zenészek és az itt alkotó koreográfusok „anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc és népzenei kincse. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.

Művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, érdemes- és kiváló művész.
Tovább a Magyar Nemzeti Táncegyüttes honlapjára

Honvéd Férfikar

Honvéd Férfikar

A világszerte egyedülálló, 40 fős Honvéd Férfikar Európa szinte egyetlen hivatásos férfikórusa. Hangzásában összegződik a drámai erő az emocionális érzékenységgel és kifejezőerővel. A Magyar Örökség díjas kórus gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratorikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai. Az énekkartól nem idegen a crossover műfaja sem. A Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal kitüntetett Honvéd Férfikar karigazgatója Riederauer Richárd  karnagy.

Tovább a Honvéd Férfikar honlapjára

Mesélnek zenében, dalban, táncban – gyermekelőadásra készül a Honvéd Együttes színészkara

október 27,2012

Október 26-án tartotta az első olvasópróbát a Honvéd Táncszínház vendégekkel kiegészült színészkara a „Vargánya apó csodái” c. színpadi meséből, amelyet decemberben visz a gyermekközönség elé.


A sok zenére, táncra elgondolt, óvodásokat, kisiskolásokat megcélzó előadás zenéjét
Szántó Dániel komponálta. A Táncszínház táncosaival kiegészült színészcsapatnak a
koreográfiát Appelshoffer János készíti. A látványtervező Mészáros Gábor.
A címszerepben – vendégként – a Jászai-díjas Kertész Péter. A produkció szövegkönyvét és dalszövegeit Szántó Csaba meséiből írta és a produkciót rendezi Solténszky Tibor, akit korábban elsősorban rádiószínházi munkájáról ismerhetett a nagyközönség, az idén azonban már másodszor rendez meseszínházat.

A bemutató december 4-én, 11 órától a Duna Palotában (Budapest, V., Zrínyi u. 5.) lesz. A következő előadást december 11-én, 10.30 órától az Erzsébetligeti Színházban (Budapest, XVI., Hunyadvár u. 43/b) láthatja a közönség.